Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το ΚΕ.Λ.Ε. κάνοντας πράξη έναν από τους βασικούς του σκοπούς, που είναι η έρευνα και η καταγραφή του αυθεντικού μας Παραδοσιακού Πολιτισμού καλεί τον κυρ. Μεγαλακάκη Γιάννη (ερευνητή και χοροδιδάσκαλο) στο χώρο του ΚΕ.Λ.Ε. το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 για να αναδείξει τα στοιχεία των χορών της Κρήτης.
Το ΚΕ.Λ.Ε. καλεί όλους όσους αγαπούν την Κρήτη και τους χορούς της, όλους τους χορευτές των χορευτικών συγκροτημάτων της πόλης μας αλλά 
και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, αλλά και τους δασκάλους των Παραδοσιακών χορών που θέλουν να εμπλουτίσουν το ρεπερτόριό τους, να παραβρεθούν στο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ που οργανώνεται από το ΚΕ.Λ.Ε. το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 του οποίου το πρόγραμμα είναι το εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 / 12 / 2012

3:15 – 3:30 Προσέλευση – εγγραφή στο σεμινάριο.
3:30 – 8:30 Διδασκαλεία των Κρητικών Χορών
9:30 Κρητικό Γλέντι με παραδοσιακή κομπανία της Κρήτης

Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του ΚΕ.Λ.Ε. και στα τηλέφωνα 2410 – 530946 & 6937007191.
Λίγα λόγια για τον Γιάννη Μεγαλακάκη.
Ο κυρ. Μεγαλακάκης Γιάννης κατάγεται από τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Η οικογένειά του έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ουσιαστική ενασχόλησή του με τον κρητικό πολιτισμό. Το 1994 ξεκίνησε να διδάσκει κρητικούς χορούς (μαζί με τον αδερφό του Γιώργο Μεγαλακάκη) σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς.
• Το 1998 ιδρύουν την "Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών".
• Το 2005 παρουσιάζουν με την χορευτική τους ομάδα,την παράσταση «Όταν ακούω Κρήτη»στο Νέο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.
• Το 2006 οι αδερφοί Μεγαλακάκη ιδρύουν στην Αθήνα το Κέντρο Ερευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού. Το ίδιο έτος οι αδερφοί Μεγαλακάκη κυκλοφορούν το σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό «Όταν ακούω Κρήτη».
• Το 2008 παρουσιάζουν με την χορευτική τους ομάδα την χοροσυναυλία «Η Κρήτη των ονείρων»με την μουσική οικογένεια των Ξυλούρηδων στο Θέατρο Βράχων στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βύρωνα.
• Το 2010 κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ''Χορογράφοντας''απο τις εκδόσεις Δοκιμάκης στο οποίο σμίγει τις δύο μεγάλες του αγάπες, τον χορό και την ποίηση.
• Το 2011 οι αδερφοί Μεγαλακάκη παρουσιάζουν στο Ευγενίδειο Ίδρυμα-Πλανητάριο την ταινία-ντοκιμαντέρ «Χορεύω αιώνες στην Κρήτη».
• Πραγματοποιούν επιτόπιες καταγραφές και έρευνες στα χωριά της Κρήτης. Παράλληλα τους ενδιαφέρει η καλλιτεχνική διάσταση του κρητικού χορού και η ανάδειξή του, ως τέχνη. Έχουν συνεργαστεί σε παραστάσεις και χοροσυναυλίες με τους Ψαραντώνη, Βασίλη Σκουλά,Λουδοβίκο των Ανωγείων, Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη), Βασίλη Σταυρακάκη, Μιχάλη Τζουγανάκη, Γιώργο Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) και πολλούς άλλους. Πολλά άρθρα του Γιάννη Μεγαλακάκη σχετικά με την κρητική μουσικοχορευτική παράδοση,έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου