Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ελεύθερης Βέροιας .


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ
1.  Συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο χώρο της Βεργίνας στις 21 Ιουλίου 2012: Αυτή θα αποτελεί και την εναρκτήρια εκδήλωση. Είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα είναι η πρώτη παρουσία της Κ.Ο.Α. στη Βέροια και η επιλογή του χώρου της Βεργίνας-ιστορικής έδρας του δήμου μας- έχει ταυτόχρονα μια ιδιαίτερη σημειολογική σημασία. Να σημειωθεί ότι η Κ.Ο.Α., σύμφωνα με το σχεδιασμό της, θα εμφανιστεί σε δύο μόνο πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, γεγονός που πολλαπλασιάζει την καλλιτεχνική σημασία της συναυλίας. Ταυτόχρονα η παρουσία της σηματοδοτεί την έναρξη μιας μελλοντικής συνεργασίας μας με αυτήν.
2. Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βερολίνου στις 15 Οκτωβρίου 2012: Πρόκειται ασφαλώς για ένα μοναδικής σημασίας καλλιτεχνικό γεγονός που από μόνο του θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού και θα δείξει με τον τρόπο του τη δυνατότητα της πόλης να σχεδιάζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά γεγονότα παρόμοιου  βεληνεκούς. Η συμφωνική θα έρθει στη Ελλάδα και θα εμφανιστεί μόνο στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια, με μια μικρή επιφύλαξη για μια ακόμη παρουσία της σε πόλη της ανατολικής Μακεδονίας ή Θράκης. Το κόστος της συναυλίας θα αντιμετωπιστεί εν μέρει με τη διάθεση εισιτηρίων.
3. Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, στις 16 Οκτωβρίου 2012: Η παρουσία της Κ.Ο.Θ. την ημέρα απελευθέρωσης της πόλης εκτός από την καλλιτεχνική σημασία του γεγονότος, εκτιμάται ότι προβάλλει και συμβολίζει την ιδιαίτερα σημαντική καλλιτεχνική άνθηση που γνώρισε και γνωρίζει η Μακεδονία, αφού η Κ.Ο.Θ. είναι ο σημαντικότερος καλλιτεχνικός οργανισμός της.
4. Τα Ωδεία της πόλης συμμετέχουν και τιμούν τα 100/χρονα
 ΠΗΓΗ-http://www.pliroforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου