Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Το Αττικό Τοπίο στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.

Το Αττικό Τοπίο, ως σημείο αναφοράς αλλά και ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, αποτελεί το έναυσμα για τη νέα περιοδική έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο Κοσμήματος. Πολύτιμα μικρογλυπτά του Ηλία Λαλαούνη εμπνευσμένα από τη μοναδικότητα της Ελληνικής υπαίθρου ‘συνομιλούν’ με έργα τεσσάρων σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών – των Μανώλη Ζαχαριουδάκη, Χάρη Λάμπερτ, Γιώργο Χαδούλη και Μανώλη Χάρο που βγαίνουν και ζωγραφίζουν για πρώτη φορά στη φύση.
Πειραματίζονται πάνω σ' αυτό που βλέπουμε και τον τρόπο που το βλέπουμε. Ζωγραφίζουν εξ’ επαφής και αναζητούν τους παράγοντες που στοιχειοθετούν  το ωραίο. Με λίγα λόγια εξετάζουν τον τρόπο που βλέπει το μάτι. Η θεματολογία τους περιορίζεται στις σκηνές της υπαίθρου. Γεννιέται  και αναπτύσσεται κάτω από αίθριους ουρανούς, μεσογειακούς ήλιους, και  καταπράσινα λιβάδια.
Ακρόπολη, Ανάβυσσο, Βραυρώνα, Σούνιο, Καπανδρίτι, Κουβαράς, Σαλαμίνα είναι κάποιες από τις  περιπλανήσεις τους στην Αττική γη. Λάδια, σχέδια, ακουαρέλες και φωτογραφίες  προσπαθούν να αποδώσουν το σήμερα με τις εικαστικές τάσεις της εποχής μας συνδυάζοντας τον λυρισμό  με μια νέα αντίληψη χρωμάτων.

Η έκθεση φέρνει κοντά δύο γενιές πρωτοπορίας στον χώρο της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης,  παρουσιάζοντας το έργο του διακεκριμένου Έλληνα χρυσοχόου με έργα του από τη δεκαετία του 70, που έχουν εκτεθεί σε σημαντικά ιδρύματα παγκοσμίως, σε αντιπαραβολή με το σημερινό έργο σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Το Μουσείο Κοσμήματος, ζωντανεύει τις διακοσμητικές τέχνες. Η έκθεση στηρίζεται από τους ίδιους τους καλλιτέχνες καθώς και την ιστορικό τέχνης Ελένη Αθανασίου που επιμελήθηκε την ιδέα του Αττικού τοπίου – προβάλλοντας έργα που αποπνέουν καλοκαίρι, αισιοδοξία και ελληνικότητα!
ΠΗΓΗ- http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου