Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τα βιβλία του Ρέι Μπράντμπερι .

Διαβάστε για τη ζωή και το έργο του Ρέι Μπράντμπερι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια. Στα 91 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας από τους σπουδαιότερους και πιο πολυδιασκευασμένους τόσο στην τηλεόραση όσο και στο σινεμά συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας του 20ου και του 21ου αιώνα. Αφήνοντας πίσω του μια εικόνα για ένα σκοτεινό μέλλον που δυστυχώς πρόλαβε να το ζήσει...
''Δεν προσπαθώ να περιγράψω το μέλλον. Προσπαθώ να το αποφύγω.''
Ίσως αυτή η δήλωση του Ρέι Μπράντμπερι να περιγράφει περισσότερο από οτιδήποτε το έργο ενός συγγραφέα που στην πραγματικότητα χρησιμοποίησε το μέλλον για να καταγράψει με σαφήνεια και πολιτική ακρίβεια το παρόν.
Όποιο βιβλίο του και να χρησιμοποιήσεις ως παράδειγμα - από το ''Fahrenheit 451'' μέχρι το ''The Martian Chronicles'' και από το ''Τhe Illustrated Man'' μέχρι το ''Something Wicked This Way Comes'' - οι δυστοπικοί μελλοντικοί κόσμοι που γέννησε η φαντασία του Μπράντμπερι δεν ήταν παρά ένας καθρέφτης της πιο σκοτεινής πλευράς του σύγχρονου του σύμπαντος, μια αλληγορία κατά του φασισμού και της βίας, ένα παραμύθι γραμμένο για τις γενιές που το διάβασαν πρώτες και αυτές που στο μέλλον θα το διαβάζουν ακόμη.
ΠΗΓΗ- http://www.briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου