Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

"Δεσποινίς Τζούλια" εις διπλούν στο Φεστιβάλ Αθηνών .

Τις δύο εκδοχές του κλασικού έργου «Δεσποινίς Τζούλια», του Αυγούστου Στρίνμπεργκ θα παρουσιάσει φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του συγγραφέα. Τη «Δεσποινίς Τζούλια» γράφει ο Αύγουστος Στρίνμπεργκ το 1888 αναζητώντας τη «μορφή του νέου περιεχομένου, το νέο κρασί που θα τινάξει τα παλιά μπουκάλια», και προκαλεί σκάνδαλο. Το έργο εστιάζει στη σαρκοβόρα πάλη ανάμεσα σε δύο τάξεις, δύο φύλα, δύο ψυχισμούς.Σκηνοθέτης της πρώτης είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης με πρωταγωνίστρια τη Στεφανία Γουλιώτη, ενώ η δεύτερη έρχεται στην Αθήνα από το Schaubühne Berlin. Μαζί με τη Στεφανία Γουλιώτη ερμηνεύουν τους ρόλους της αβυσσαλέας σχέσης Τζούλιας-Ζαν, με τη Μαρία Πρωτόπαππα στον αινιγματικό ρόλο της Κριστίν.
«Με την ωμότητα του σκλάβου και την κρύα καρδιά του κυρίαρχου», ο υπηρέτης συντρίβει, μια νύχτα του μεσοκαλόκαιρου, την κόρη τού κόμη και –συμβολικά– την τάξη της.
Το ανελέητο παιχνίδι σαγήνης και εξουσίας δίνεται από τους δύο διακεκριμένους –άγνωστους στο ελληνικό κοινό– Άγγλους δημιουργούς (Κ.Μίτσελ και Λέο Ουόρνερ) και τον φημισμένο γερμανικό θίασο, μέσα από το βλέμμα του τρίτου προσώπου: της λιγομίλητης μαγείρισσας Κριστίν.Την παράστασης της Κυριακής και αυτή της Δευτέρας  σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ στις 21 και 22 Ιουνίου έρχεται στην Αθήνα το Schaubühne Berlin και η Κέιτι Μίτσελ για να παρουσιάσουν τη δική τους «Τζούλια».
ΠΗΓΗ- http://www.briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου